Conversia fișierelor video din AVI în MP4

Conversia fișierelor video este adesea necesară atunci când te confrunți cu incompatibilități între diferite formate sau dorești să redimensionezi dimensiunea fișierelor pentru a le face mai ușor de partajat sau redat pe diverse dispozitive. În acest ghid pas cu pas, vom explora cum să convertești eficient fișierele video din formatul AVI în formatul MP4, utilizând un instrument popular și accesibil.

1. Alegerea unui Instrument de Conversie:

Există numeroase instrumente disponibile pentru conversia fișierelor video, dar una dintre cele mai accesibile și eficiente opțiuni este HandBrake. Poți descărca HandBrake gratuit de pe site-ul oficial, indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizezi (Windows, macOS, sau Linux).

2. Instalarea și Deschiderea HandBrake:

După ce ai descărcat HandBrake, urmează pașii de instalare specifici sistemului tău de operare. După instalare, deschide aplicația pentru a începe procesul de conversie.

3. Importarea Fișierului AVI:

  • Fă clic pe butonul „Source” (Sursă) din colțul din stânga sus al ferestrei HandBrake.
  • Selectează fișierul AVI pe care dorești să-l convertești și apasă „Open” (Deschide).

4. Configurarea Setărilor de Ieșire:

  • După ce ai importat fișierul, fă clic pe fila „Browse” (Parcurge) pentru a selecta locația de salvare a fișierului MP4 convertit.
  • Alege formatul „MP4” din lista de profile predefinite de pe bara laterală.

5. Personalizarea Setărilor (Opțional):

  • HandBrake oferă opțiuni avansate pentru personalizarea conversiei. Poți ajusta rezoluția, codec-ul video, codec-ul audio, și alte setări în funcție de nevoile tale. Cu toate acestea, setările predefinite pentru MP4 sunt, de obicei, suficiente pentru majoritatea utilizatorilor.

6. Inițierea Procesului de Conversie:

  • După ce ai configurat setările, fă clic pe butonul „Start Encode” (Începe Codificarea) pentru a începe procesul de conversie.
  • Așteaptă ca HandBrake să finalizeze conversia. Durata procesului depinde de dimensiunea fișierului original și de performanțele sistemului tău.

7. Verificarea Fișierului MP4 Convertit:

  • Odată ce procesul de conversie este complet, verifică fișierul MP4 nou creat pentru a te asigura că totul s-a desfășurat corect și că calitatea video este satisfăcătoare.

8. (Opțional) Ștergerea Fișierului AVI Original:

  • Dacă ești mulțumit de fișierul MP4 și nu mai ai nevoie de fișierul AVI original, poți decide să îl ștergi pentru a elibera spațiu pe disc.

Concluzie:

Conversia fișierelor video din formatul AVI în formatul MP4 este un proces simplu și eficient cu HandBrake. Acest instrument gratuit oferă opțiuni de personalizare și este potrivit atât pentru utilizatorii începători, cât și pentru cei avansați. Urmează acești pași pentru a converti rapid și cu ușurință fișierele video, oferindu-ți astfel posibilitatea de a le reda pe o varietate de dispozitive și platforme.

About the Author: redactia

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *